top of page

.

Reisinformatie&FAQ

Reisinformatie & FAQ

Voucher

Geboekt voor juli/augustus 2021 en in het bezit van de voucher?

Als je in juli/augustus 2021 ingeschreven stond voor een vakantie dan heb je op 14/15 mei 2021 post van ons gehad. Je staat automatisch geboekt voor de vakantie met hetzelfde thema in de zomer van 2022.  Je mág een wissel aanvragen als je liever een ander thema wilt, maar omdat de meeste gasten dezelfde vakantie aanhouden is er zeer beperkte doorstroom-mogelijkheid. 

We zien er enorm naar uit om weer heerlijk op vakantie te gaan met jou! 

All inclusive vakantie

Alle vakanties van Maradijs zijn all inclusive. Inbegrepen zijn; het gebruik van de accommodatie, beddengoed, alle overnachtingen, begeleiding, alle maaltijden, creatieve materialen, programma, toegangsgelden, vervoer van- en naar uitstapjes, toeristenbelasting, vervoer van- en naar station Boxtel bij aankomst en vertrek, begeleiding, plus een dagboek om je vakantie nog eens uitgebreid na te kunnen lezen.

Zakgeldadvies

Hoewel Maradijs All-In vakanties biedt en dus in principe alle kosten tijdens een vakantie gedekt zijn, willen de meeste gasten nog wat zakgeld meenemen voor persoonlijke uitgaven. Denk hierbij aan het kopen van kaartjes om te versturen, een souvenir of kadootje. Hoeveel geld je mee neemt, is natuurlijk aan jou. Maradijs geeft als richtlijn een bedrag van 40,- . Op je inschrijving kun je aangeven of begeleiders jouw zakgeld voor je bewaren of dat je het zelf bij je houdt. Maradijs vraagt nooit groeps- of potgeld! 

VakantieAccommodaties

aangepaste accommodatie

Voor wie zijn de vakanties van Maradijs? 

Je bent van harte welkom als vakantie gast van Maradijs als je een verstandelijke beperking hebt en ouder bent dan 18 jaar. Je kunt mee als je enige mate van zelfredzaamheid hebt en het leuk vindt om met een groep onbekenden op vakantie te gaan. We kunnen per vakantie enkele gasten ontvangen met lichte, niet medische hulpvragen en enkele mensen die minder mobiel zijn of bij uitstapjes in een rolstoel zitten. In alle gevallen geldt dat je - eventueel met hulp - in een gewone personenbus moet kunnen stappen. 

 

Maradijs biedt zeker ook ruimte voor je, als je tijdens je vakantie hulp nodig hebt met 
een speciaal dieet

 het structureren van je dag

 je medicijnen innemen

 ADL: douchen, aankleden en dergelijke

 het leggen van contacten
als je minder mobiel bent en bij uitstapjes in een rolstoel zit

Financiering & PGB

De meeste gasten van Maradijs betalen hun vakantie vanuit het Zorg in Natura-budget of met een PGB. We kunnen je helpen met de zorgovereenkomst en de zorgbeschrijving bij je PGB aanvraag. Kijk hier voor meer informatie over financiering en het PGB.

 

Wanneer je financieel moeilijk zit kun je bijvoorbeeld contact opnemen met stichting de Lichthoeve. Maar er zijn meer mogelijkheden! Check de pagina over financiering of mail ons als Maradijs met je mee kan denken over het financiele plaatje. 

Wat stop je in je koffer op Maradijsvakantie? 

Verzekering

Maradijs adviseert je om een annuleringsregeling te treffen. Dat kan bij elke gewenste verzekeraar, maar ook bij ons. De kosten zijn 65,- bij een all-in vakantie. Met deze regeling heb je recht op teruggave van je reissom, mocht je vakantie om dringende redenen niet meer door kunnen gaan. Door 65,- bij je eerste (aan-)betaling over te maken, kun je er aanspraak op maken. 

Daarnaast kun je overwegen om een reisverzekering af te sluiten. Veel van onze gasten hebben die al doorlopend bij hun eigen verzekeraar. 

Op independer.nl vind je een onafhankelijk advies over reisverzekeringen, ongevallen- en bagage-verzekeringen.

.

Meer Over Inschrijven

Als je vragen hebt over welke vakantie geschikt is voor je, of wilt weten of er in een bepaalde vakantie nog plek is, kun je ons bellen of mailen. Telefonisch of per mail kun je ook een optie nemen op een vakantie. Zo heb je twee weken de tijd om er nog eens rustig over na te denken of te overleggen met je thuisfront. 

 

Als je zeker weet met welke vakantie je mee wilt, vul dan de gastinschrijving samen met je ouders of begeleiders zorgvuldig en volledig in. Het inschrijfformulier vind je in de brochure, maar je kunt je ook digitaal inschrijven: 

 

 

Nadat we je inschrijving hebben ontvangen, krijg je binnen 3 weken een reserveringsbevestiging. Bij deze brief vind je ook de nota en de Algemene Voorwaarden. Je staat nu officieel ingeschreven voor de vakantie van jouw keuze.
 

Uiterlijk 4 weken voor je vakantie krijg je vervolgens weer bericht van ons. Bij deze brief zit alle informatie die je nodig hebt om goed voorbereid op vakantie te gaan: De tijd en plaats waar je verwacht wordt, een Maradijs-Medicatieoverzicht om in te vullen en mee te nemen, een routebeschrijving, een kofferlabel, een naampas om op te spelden en nog veel meer. Ook word je uitgenodigd om - als je dat wilt - online kennis te maken met jouw mede-vakantiegasten en begeleiders.

 

2 Weken voor de vakantie belt de eindverantwoordelijk begeleider van jouw vakantie naar jou en/of je contactpersoon om zichzelf voor te stellen en de laatste dingen door te spreken. 

 

En dan... kan je vakantie beginnen!

Vakantie verstandelijk gehandicapten
bottom of page