Veelgestelde vragen over

Corona & Jouw geboekte vakantie

We hebben slecht nieuws
Door alle maatregelen van de regering in de Corona-crisis, heeft het RIVM* besloten dat de vakanties van Maradijs in de zomer en het najaar van 2020 niet door mogen gaan. We zijn erg teleurgesteld, maar snappen het besluit wél. 
Ook voor jou zal dit nieuws heel vervelend zijn. We begrijpen goed hoeveel je je verheugt op je vakantie! Als je een vakantie geboekt had, heb je inmiddels persoonlijk bericht gehad van ons. 


We hopen dat het goed met je gaat, dat je je gezond voelt én dat je de moed erin houdt. We sturen je heel veel sterkte en groetjes vanuit het Maradijskantoor. Er kómt een tijd dat we elkaar weer kunnen zien, de hand kunnen schudden én een potje kunnen voetballen of een feestje bouwen.

Veelgestelde vragen

Gaan de geplande vakanties in 2020 door?


Helaas. Zoals je hierboven kunt lezen, mogen de vakanties in juli en augustus niet doorgaan van het RIVM.
Wie bepaalt het of een vakantie door kan gaan?


De regering bepaalt dit. Het RIVM (Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu) is de instantie die namens de regering vertelt wat er wel en niet mag. Maradijs heeft veel contact met het RIVM: Eens per week hebben we telefonisch overleg over de stand van zaken.
Wat gebeurt er nu de vakanties niet door kunnen gaan wegens de overheidsmaatregelen?


Nu de regering heeft bepaald dat er voorlopig nog geen Maradijsvakanties mogen plaatsvinden, krijgen alle gasten die een vakantie geboekt hebben/hun contactpersonen persoonlijk bericht. Je krijgt een Corona-tegoedbon aangeboden om in te zetten zodra het weer mogelijk is om op vakantie te gaan. Met deze voucher ben je verzekerd van een plekje.
Hoe werkt de Corona-tegoedbon?


- De tegoedbon is een persoonlijke voucher die de waarde heeft van het bedrag dat je al (aan-)betaald had voor je vakantie.
- Zodra de regering het weer verantwoord vindt dat er Maradijs-vakanties worden georganiseerd, ontvang je bericht en gaan we met jou een vervangende vakantie inplannen.
- Met de Corona tegoedbon ben je verzekerd van een plekje op de vakantie met hetzelfde thema als dat je in eerste instantie geboekt hebt. Afwijkingen hierop mag je natuurlijk altijd aanvragen.
- Maradijs zal vervangende zomervakanties in een periode laten plaatsvinden met een goede kans op zomers weer. Vervangende zomervakanties zullen dus bijvoorbeeld niet ineens plaatsvinden in februari.
- Maradijs brengt natuurlijk geen administratie- of reserveringskosten in rekening. - De Corona-tegoedbon is geldig tot en met 31 augustus 2021

De Corona-tegoedbon voldoet aan alle eisen die de ACM (Autoriteit Consument en Markt) hieraan stelt. (www.acm.nl)
Blijft Maradijs ook in de toekomst vakanties organiseren?


Ja. Dat gaan we doen.
Het zijn bijzondere tijden voor alle respijtzorg & vakantie-organisaties, dat wel. Een hoogseizoen zonder inkomsten is voor een stichting als Maradijs niet gemakkelijk. Je kunt ons ondersteunen door het aannemen van de Corona-tegoedbon. Op die manier maak je het mede-mogelijk dat Maradijs haar werk voort kan zetten. Je bent niet verplicht om de Corona-tegoedbon aan te nemen. Let wel: met het weigeren van je voucher verlies je je recht op een boeking zodra we weer open gaan. Het is dan de vraag of er nog plek vrij is voor je.
Wil je meer uitleg over Corona in eenvoudige taal?


Op corona.steffie.nl kan Steffie je goed uitleggen wat Covid 19 is.
Hoe ben ik verzekerd van een plekje als er weer vakanties plaatsvinden?


Alle Maradijsvakanties in de zomer van 2020 waren volgeboekt. We gaan er vanuit dat zo goed als iedereen de Corona-tegoedbon in gaat zetten in de zomer van 2021. Dit betekent dat je verzekerd bent van een plekje in 2021 mét jouw tegoedbon op zak. Gasten die geen tegoedbon hebben, stuiten in 2021 op een volgeboekte Maradijszomer. Bewaar je bon dus zorgvuldig.

Maradijs-kantoor
Tijdens Vakanties

zijn Begeleiders & Gasten 
bereikbaar op 0031 (0)6-21664183

Adres
Winnaar zilveren Zoover Award
  • LinkedIn
  • Instagram Maradijs
  • Google+ Maradijs
  • Facebook Maradijs